vrijdag 9 augustus 2019

Traagschuimmatras of koudschuimmatras?

Als je een nieuw matras gaat kopen kun je gemakkelijk overweldigd worden door alle keuzes. Koop je een traagschuimmatras, een pocketveringmatras of misschien een koudschuimmatras? In deze blog gaan we je meer vertellen over schuimmatrassen, zodat het makkelijker wordt om je keuze te maken.

Topmatras 180x200 en gewoon matras: wat zijn de verschillen?


Het meest verkochte matras formaat is het formaat 180x200 cm. Als je op zoek gaat naar matrassen valt het je misschien op dat je regelmatig topmatras 180x200 en matras 180x200 voorbij ziet komen, maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen die twee? Een topmatras is een matras dat bovenop het gewone dikke matras wordt gelegd.

Dit zie je vooral vaak terug bij boxsprings. Sommige boxsprings hebben een hoofdmatras dat voornamelijk zorgt voor de ondersteuning van het lichaam. Hier zit de vering in en dit matras is essentieel voor een goede houding. Echter is dit matras vaak niet bedoeld om direct op te liggen, omdat het daar niet comfortabel genoeg voor is.

In dat geval leg je er een topmatras 180x200 bovenop. Het topmatras zorgt voor een comfortabele zachte laag waar je lekker op kunt liggen. Voor zowel gewone matrassen als topmatrassen kun je kiezen uit een koudschuim- of traagschuimmatras.

Traagschuim matras


Een traagschuimmatras wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Dit materiaal zorgt ervoor dat een traagschuimmatras zachter wordt als het in aanraking komt met lichaamswarmte en onder invloed van lichaamsgewicht. Het matras vormt zich daardoor naar je lichaam. Je lichaam wordt enorm goed ondersteund, zonder dat er drukpunten ontstaan. Traagschuimmatrassen zijn hierdoor heel geschikt voor mensen die veel op bed moeten liggen, door bijvoorbeeld rugklachten. Bij deze soort matrassen is het risico van doorliggen klein.

Traagschuimmatrassen hebben een wat meer gesloten celstructuur. Dit zorgt ervoor dat de ventilatie niet optimaal is en hierdoor voelen traagschuimmatrassen vaak wat warmer aan. Dit kan heel fijn zijn als je het snel koud hebt. Daarnaast heb je bij deze matrassen geen last van kuilvorming en hebben ze een lange levensduur.

Een traagschuimmatras is dus heel geschikt voor mensen met lichamelijke klachten, zoals spier- en gewrichtsklachten of rugklachten, maar ook als je geen klachten hebt, kan het zijn dat je deze matrassen heel prettig vindt liggen. De matrassen zijn vrij prijzig, maar hebben wel een lange levensduur.

Koudschuimmatrassen


Een koudschuimmatras wordt ook gemaakt van polyurethaan en deze matrassen zijn daarom veerkrachtig en duurzaam. Alleen reageert koudschuim, in tegenstelling tot traagschuim, niet op warmte. Koudschuim past zich gemakkelijk aan naar de vormen van je lichaam. Hierdoor kun je comfortabel liggen en is je bloedcirculatie optimaal.

Koudschuimmatrassen hebben een opengewerkte celstructuur en daardoor hebben deze matrassen een hele goede luchtcirculatie en ventilatie. Hierdoor blijft een koudschuimmatras lekker koel en is het geschikt voor mensen die het snel warm hebben. Koudschuimmatrassen geven daarnaast geen geur af en zijn allergievrij.

Deze soort matrassen zijn een goede koop als je een matras wilt van goede kwaliteit dat lang meegaat. Het is heel geschikt als je het snel warm hebt en wordt vaak ook prettig gevonden door mensen met gewrichtsklachten. Een nadeel van koudschuimmatrassen is dat ze vrij prijzig zijn, maar daar krijg je ook topkwaliteit voor terug.

Zowel voor een topmatras 180x200 als een gewoon matras 180x200 kun je altijd een ruim aanbod koudschuim- en traagschuimmatrassen vinden. Het hangt een beetje van je voorkeur en lichaamseigenschappen welke soort matras het beste voor jou is. Door een winkel te bezoeken, de verschillende opties uit te proberen en je te laten adviseren, kun je een goede keuze maken!

Veel succes met het vinden van jouw nieuwe matras!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten