maandag 19 augustus 2019

Matras 90x200: Zo Kies Je Een Nieuw Matras Uit

Als je op zoek gaat naar een nieuw eenpersoons matras is een matras 90x200 of een matras 80x200 vaak de meest gangbare optie. Deze maten matras wordt het vaakst gekozen bij een eenpersoonsbed. Met een matras 90x200 of 80x200 heb je in je eentje genoeg ruimte om heerlijk te slapen. Maar er zijn ook nog andere opties voor eenpersoons matrassen. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende mogelijkheden en leggen we je uit waar je op moet letten bij het kopen van een matras!

Matras 120x200: een twijfelaar om in je eentje in te slapen


Als je graag wat meer ruimte wilt hebben in je bed en je alleen slaapt, dan is een matras 120x200 wellicht een goede optie. Een matras 120x200 is een zogenaamd twijfelaar matras. Dit is een matras dat qua maat tussen een eenpersoons matras en een tweepersoons matras in zit. Met een matras van dit formaat kun je in je eentje heerlijk ruim slapen, maar heb je niet meteen een enorm tweepersoonsbed dat heel veel ruimte in beslag neemt.


Heb je maar weinig ruimte in je slaapkamer? Dan is ook een kleiner matras een optie. Eenpersoonsmatrassen beginnen al bij 70 cm breed en 80 of 90 cm is dus ook een optie. Ook is een matras van 100x200 cm een mogelijkheid.

De lengte van het matras


Wat de lengte van het matras betreft heb je verschillende mogelijkheden. Een matras 90x200 is een van de meest voorkomende maten, want 200 cm lang is voor de meeste mensen een lang genoeg matras. Wanneer je echter lang bent, kan het dat een matras van 200 cm niet lang genoeg is. Over het algemeen wordt altijd geadviseerd om een matraslengte te kiezen dat 20 tot 30 cm langer is dan je lichaamslengte. Je ligt namelijk nooit direct met je hoofd bij de bovenkant van het matras, maar een stukje naar beneden. Om te voorkomen dat je voeten uit het bed steken, kun je dan beter kiezen voor een matras van 210 of 220 cm lang.

Het materiaal van het matras


Voor een eenpersoonsbed kun je kiezen uit veel verschillende soorten materialen. Zo heb je matrassen van traagschuim, koudschuim en latex. Ook kun je kiezen uit verschillende binnenveringsmatrassen, zoals een matras met bonnellvering en pocketvering. Welke soort matras het meest geschikt voor jou is, is heel persoonlijk. Om daarachter te komen kun je het best verschillende soorten matrassen uitproberen en bekijken wat je zelf het prettigst vindt. Daarnaast kun je langsgaan in verschillende beddenwinkels om je te laten adviseren. De adviseurs in deze winkels kunnen vaak goed met je meekijken en je advies geven op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en lichaamssamenstelling.


Tenslotte kun je bij eenpersoonsmatrassen ook nog vaak kiezen uit verschillende comfortzones. Dit zijn zones in het matras die een bepaald niveau van ondersteuning bieden. Ze geven bijvoorbeeld extra ondersteuning bij je schouders of zorgen voor wat meer zachtheid bij je heupen, zodat je lichaam optimaal ondersteund wordt in bed. Ook dit is belangrijk om naar te kijken en ook hierover kunnen ze je adviseren in een beddenwinkel.


En nu is het tijd om een nieuw matras uit te kiezen! Welke maat matras ga jij kopen? Wordt het een matras 120x200, 90x200 of misschien toch iets anders?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten