woensdag 17 juli 2019

Boxsprings & Kleine Slaapkamers: Tips Voor De Inrichting

Als je een kleine slaapkamer hebt en graag een boxspring wilt in je slaapkamer, kan het best lastig zijn om je slaapkamer in te richten. Boxsprings zijn vaak aan de grote kant en daarnaast wil je waarschijnlijk ook nog wel wat andere meubels in je slaapkamer kwijt. Daarnaast wil je de ruimte waarschijnlijk ook nog wel een beetje gezellig maken en zijn er spullen die je in je slaapkamer moet opbergen. Daarom moet je de ruimte die je hebt optimaal benutten. Wij geven je in deze blog handige tips voor het kiezen van boxsprings voor een kleine slaapkamer en daarnaast nog een paar andere tips om jouw kleine slaapkamer zo praktisch mogelijk in te richten.

1. Kies voor een boxspring met opbergruimte


Als je weinig ruimte hebt in je slaapkamer kun je kiezen voor een hoogslaper om extra ruimte te creëren, maar veel mensen worden daar niet heel blij van. Je wilt toch het liefst een mooi en comfortabel bed hebben, zoals een boxspring. Maar wist je dat een boxspring je ook extra opbergruimte kan bieden? Er zijn namelijk verschillende modellen boxsprings met opbergruimte onder het matras. Hier kun je een heleboel spullen in kwijt. Het is ontzettend praktisch om hier beddengoed in te bewaren of bijvoorbeeld kleding die je dit seizoen niet nodig hebt. Zo creëer je met je bed meteen een beetje extra opbergruimte.

2. Denk goed na over de maat van je bed


Boxsprings komen in vele verschillende soorten en maten. Als je een kleine slaapkamer hebt, is het waarschijnlijk geen goed idee om te kiezen voor een kingsize bed van 2 meter breed. Maar wist je dat er genoeg boxsprings zijn in kleinere maatjes? Als je op zoek bent naar een tweepersoonsbed is bijvoorbeeld een twijfelaar boxspring ideaal. Dit bed zit qua maat tussen een eenpersoons en tweepersoonsbed in en is 120 of 140 cm breed. Dit past vaak een stuk beter in een kleinere slaapkamer! In een twijfelaar heb je iets minder ruimte dan in een normaal tweepersoonsbed, maar veel mensen vinden dit nog ruim voldoende om lekker in te kunnen slapen.

3. Kies voor lichte kleuren


Het gebruik van lichte kleuren kan een slaapkamer groter doen lijken. Als je de muren van je slaapkamer donker verft en donkere gordijnen kiest, dan zal een kleine kamer heel snel benauwend aanvoelen. Kies je lichte tinten, dan zal de slaapkamer juist groter lijken.

4. Hou het simpel


Probeer niet te veel spullen in je kleine slaapkamer te proppen. Als een kleine ruimte heel vol is, wordt ontzettend druk en onoverzichtelijk. Voor een kleine ruimte is het beter om je slaapkamer wat minimalistischer in te richten. Probeer de slaapkamer ook netjes en opgeruimd te houden. Berg kleine spulletjes op in opbergdozen. Met minder spullen oogt de ruimte ook groter.

5. Creëer sfeer met accessoires


Als je je kamer hebt ingericht volgens de tips hierboven heb je een lichte ruimte met weinig spullen en zorgvuldig gekozen meubels, maar je wilt natuurlijk wel dat je slaapkamer ook wat sfeer heeft. Dat kun je creëren met leuke accessoires. Hang bijvoorbeeld plankjes aan de muur waar je wat spulletjes op kunt zetten. Kies voor leuke kussentjes op je bed of zet wat plantjes op de kledingkast of in de vensterbank. Op die manier creëer je met wat simpele aanpassingen toch een hele gezellige kamer. Veel succes met je kleine slaapkamer inrichten!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten